Het populairste product:
Satisfyer Pro 2 >

De beste zorg voor de beste vibrators

De beste vibrators, toys en speeltjes verdienen de allerbeste zorg. Maar hoe kun je nou het allerbeste je vibrator gebruiken, onderhouden, reinigen en bewaren?

Goed glijmiddel

Afhankelijk van het materiaal van je vibrator is het belangrijk je een verstandige keuze maakt bij het aanschaffen en gebruiken van een glijmiddel. Niet elk glijmiddel is geschikt voor elke vibrator. Gebruik bijvoorbeeld nooit een siliconen glijmiddel in combinatie met een siliconen vibrator. Dit kan de buitenlaag van de vibrator aantasten en je vibrator beschadigen. Dit geldt ook voor massageolie, schoonmaakdoekjes en bodylotion. Kies verstandig, kies waterbasis. Met een glijmiddel op waterbasis kun jij veilig en verantwoord genieten van je siliconen vibrator. Let op: De meeste wand vibrators zijn voorzien van een siliconen kop. Ook deze kunnen uitsluitend worden gebruikt in combinatie met een massage gel op waterbasis. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Durex Play 2 in 1 of BodyLube. Alle voordelen van massage olie maar dan op waterbasis.

Grondig reinigen

Het is vanzelfsprekend dat al jouw sextoys na gebruik grondig moeten worden schoongemaakt. Maar wist je dat het ook verstandig is om dit voor gebruik te doen? Hiermee voorkom je dat bacteriën die zich in je nachtkastje bevinden op je vibrator blijven zitten tijdens gebruik. Een vibrator kun je eenvoudig reinigen met een toycleaner. Toycleaners zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maken. Zo zijn er spray toycleaners, vloeibare toycleaners en toycleaner doekjes. Uiteraard is een vibrator ook te reinigen met een beetje warm water en een milde zeep. Doe dit uitsluitend bij waterproof vibrators. Vibrators die niet waterproof zijn kunnen het beste worden schoongemaakt met een spray toycleaner of toycleaner doekjes. Sommige vibrators zijn voorzien van verhogingen, inkepingen en overgangen door het gebruik van verschillende materiaal. Denk eraan om alle naadjes, gleufjes en groefjes grondig te reinigen. Probeer direct na gebruik je vibrator schoon te maken. Hiermee voorkom je de kans voor bacteriën om zich te nestelen en te vermenigvuldigen.

Veilig in je nachtkastje

Na gebruik en na het schoonmaken leg je je vibrator in je nachtkastje. Maar hoe? Gewoon zo, in het bovenste laatje? Nee. Om te zorgen dat jouw vibrator ook na gebruik de beste plek krijgt is het verstandig om je favoriete speeltje goed op te bergen. Leg je vibrator bijvoorbeeld in een apart doosje of tasje. Heb je niks in huis om je vibrator in op te bergen? Bestel dan een toybag. Een toybag is een handig tasje waarin jij jouw vibrator veilig, discreet een hygiënisch kunt opbergen. Let op: Iedere vibrator moet apart worden bewaard. Een (siliconen) vibrator mag nooit in aanraking komen met een andere vibrator. Wanneer vibrators te lang contact maken tijdens het bewaren kunnen de materialen elkaar aantasten en zelfs versmelten.